Corona update voor kerken – Kerst 2021

Tijdens de persconferentie op zaterdagavond 18 december is bekendgemaakt dat Nederland in lockdown is gegaan met ingang van zondagmorgen 19 december om 05:00 uur. Deze maatregelen gelden in elk geval tot en met zaterdag 15 januari a.s. om 05:00 uur. Deze maatregelen zijn genomen om de verspreiding van de omikronvariant van het COVID-virus op korte termijn te vertragen om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden.

Wat betekent dit voor kerken?

  • Mensen mogen samenkomen voor hun geloof of levensovertuiging. Het advies is om bijeenkomsten zoveel mogelijk digitaal te houden en fysieke bijeenkomsten tot een absoluut minimum te beperken.
  • Indien men bijeenkomt geldt de veilige-afstandsnorm van 1,5 m en is het advies om maatregelen zoals de vaste zitplek en de bezoekersnorm van maximaal 50 bezoekers vrijwillig te volgen. Daarnaast wordt geadviseerd om de basis- en hygiënemaatregelen te volgen.
  • Er is geen verbod op zingen.
  • Het coronatoegangsbewijs is niet wettelijk verplicht in kerken.
  • Voor het bijwonen van uitvaarten geldt een maximum van 100 personen.
  • Voor huwelijksdiensten een maximum van 50 aanwezigen.
  • Voor jongeren tot en met 17 jaar – en personen die deze activiteiten organiseren of begeleiden –  zijn activiteiten buiten mogelijk tot 17.00 uur. Dit mag geen evenement zijn.

Ga naar cioweb.nl voor meer informatie over de coronaregels voor kerken.

Vragen over vaccinaties?
Zijn er in uw kerk veel mensen met vragen over corona en de coronavaccinatie? Het is mogelijk om een bijeenkomst te organiseren in uw kerk in de voor uw kerk meest geschikte taal, waarbij alle vragen gesteld en beantwoord kunnen worden.
>> Klik hier om een voorlichting aan te vragen.
>> Klik hier voor locaties en informatie over (booster)vaccinaties in Den Haag.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »