De HUB ontmoet burgemeester en wethouders

In de stromende regen kwamen we op 17 november 2022 samen bij de Église Évangelique de la Haye aan de Beresteinlaan. Vanuit verschillende koepels van levensbeschouwelijke organisaties was er een ontmoeting met de gemeente Den Haag, maar nu niet op het stadhuis maar in een kerk in ZuidWest. De HUB mét verschillende mensen uit de HUB Raad i.o. waren vertegenwoordigd. De HUB was dit keer gastheer voor de ontmoeting en wij zijn de middag begonnen met het vertellen over de 150 internationale kerken in Den Haag en hun impact op de stad. Plekken van geloof, ontmoeting en praktische hulp in de haarvaten van de wijken. En over de rol van de HUB om juist samen als kerken deze stem te laten horen en de kracht die in deze gemeenschappen zit. En hoe de HUB samen met de kerken bouwt aan de mensen, de kerken en de stad met trainingen, ontmoetingen en met de HUB Raad. Voor iedereen was er een boekje over de kerken.

Hierna gingen we inhoudelijk in gesprek met onze burgemeester over eenzaamheid in de stad en wat wij hiervan merken in de gemeenschappen en hoe de mensen betrokken worden hierin. Er was ook ontmoeting met de nieuwe coördinerend wethouder voor levensbeschouwelijke organisaties Hilbert Bredemeijer over het belang van een goede relatie met de gemeente Den Haag. We spraken er ook over hoe moeilijk het soms is met diverse loketten en de doorloop van mensen op het stadhuis. Tegelijkertijd is de doorstroom in de kerken ook groot en is het essentieel samen te werken en niet allemaal afzonderlijk. Tot slot hebben we met de wethouder Mariëlle Vavier overlegd over de situaties van armoede die we tegen komen in de stad en hoe dit met de energiecrisis snel toe neemt. De kloof tussen de wereld van het stadhuis en de wereld in de wijken is groot. Aan het einde hebben we genetwerkt en genoten van een heerlijke maaltijd die de Eglise Evangelique de la Haye heeft verzorgd. Wordt vervolgd!

Foto’s door: Hugo de Wolf

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »