Digitale gids ‘Internationale en migrantenkerken in Den Haag’ is online!

Gisteravond 25 november 2020 was de lancering van de digitale variant van de gids Internationale en migrantenkerken in Den Haag. Vertegenwoordigers van 15 kerken kwamen online samen met de huidige en voormalige medewerkers van de HUB om deze mijlpaal te vieren.

De digitale gids als eerste stap
Er werd terugblikt op de start van het HUB project in 2018, met daarbij ook een presentatie over wat er tot nu toe is bereikt. Met de HUB willen Mara en Stek internationale kerken ondersteunen bij hun sociaal-maatschappelijke inzet voor de Haagse samenleving. Deze waardevolle inzet willen we ook erkenning geven en zichtbaar maken voor de stad. De digitale gids is een eerste stap om dit te bewerkstelligen. In 2021 zal er ook een papieren versie van de gids worden gepubliceerd. Voor nu hebben we de digitale gids kunnen lanceren met een gezellige samenkomst. Bij een feestje hoort ook wat lekkers, dus alle deelnemers aan de avond hebben thuis een portie brownies ontvangen.

Wat we samen hebben bereikt
Naast de gids vieren we ook dat de HUB een tiental Maatschappelijke Kerk bijeenkomsten en conferenties heeft georganiseerd, met een gemiddelde aanwezigheid en samenwerking met pastors en sleutelfiguren van 20-30 kerken per keer. Ook zijn er in de kerken zelf 50 wijkbijeenkomsten vormgegeven over verschillende relevante sociaal-maatschappelijke thema’s. Via de HUB zijn er nu 110 kerken in beeld en zijn er contacten met 65 kerken die aanwezig zijn bij de activiteiten of die we op een of andere manier hebben kunnen ondersteunen en versterken. Dit alles hebben we gedaan met zo’n 35-40 vrijwilligers. Naast de inzet van de huidige en voormalige HUB medewerkers danken we ook de vrijwilligers. We danken verder een ieder voor het vertrouwen in ons en vragen ook voor het komend jaar om het werk van de HUB in jullie gebeden te houden.

Kennismaking met de nieuwe HUB projectleider
Tijdens de avond is er ook kort kennis gemaakt met de nieuwe HUB projectleider bij stichting Mara. Petra de Nooy begint per 1 december met haar werk voor de HUB. Wij wensen haar veel plezier en zegen met al datgene wat ze doet en zal doen voor internationale en migrantenkerken.
Alle goeds wensen we ook Andrea van Dijk en Harm van Schie die gisteren officieel afscheid hebben genomen van de kerken in Den Haag. Hoewel Andrea is verhuisd, blijft Harm nog actief in de klankbordgroep van de HUB.

Mail ons uw input
Voorlopig zullen er dagelijks nieuwe kerken worden toegevoegd. Zijn er nog kerken die ook opgenomen willen worden in de gids, neem dan contact met ons op via Shirleni Blanken. Bij haar kan men ook terecht om toevoegingen of wijzigingen door te geven. Nieuws vanuit de internationale en migrantenkerken over activiteiten, projecten of bijeenkomsten e.d. die interessant zijn om te delen met andere kerken kan ook geplaatst worden op deze website. Input, tips en artikelen kunnen doorgegeven worden aan Shirleni.

De gids is online te vinden via www.hub-denhaag.nl.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »