Gemeenteraadsverkiezingen 2022

‘Belangrijk dat kerken ook politiek betrokken zijn.’
Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Een bekende van de HUB staat ook op de lijst van de ChristenUnie: Gaetan Mbwete die bij SKIN landelijk werkt. Hij gaf bijvoorbeeld de HUB huisvestingsworkshop in november. We vroegen hem naar zijn motivatie om juist in de gemeentepolitiek betrokken te zijn:

De gemeentepolitiek is de beste manier om betrokken te zijn op de samenleving, omdat het hier gaat om zaken die in het dagelijkse leven van belang zijn. Iedere stem telt weldegelijk mee. Als kerken zijn we juist gericht op de maatschappij en de lokale omgeving en daarom is het heel belangrijk om ook politiek betrokken zijn.
Zelf ben ik in mijn werk bezig om me in te zetten voor de kerken bij het vinden van huisvesting. Maar ook op een andere manier wil ik het christelijke geluid kenbaar maken, dat wil ik graag via de politiek doen. De kerk heeft een belangrijke rol in de maatschappij en ik vind dat dat goed vertegenwoordigd moet worden. Naast het geestelijke werk doen kerken ook heel veel diaconaal werk voor verschillende groepen: ouderen, jongeren, moeders, verslaafden, mensen die van voedselbanken afhankelijk zijn. Dit zijn essentiële dingen die van groot maatschappelijk belang zijn in Den Haag en hierom is het zo belangrijk dat kerken betrokken zijn en vertegenwoordigd worden in de politiek.

Stemhulp en locaties voor de verkiezingen in Den Haag
Er doen 21 partijen mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Weet u nog niet op welke partij u wilt stemmen? Kijk dan op denhaag.stemwijzer.nl of kieskompas.nl. Op beide stemhulpen kunt u uw mening geven over verschillende onderwerpen. Zo ziet u welke partij het beste bij uw mening past.

Ga naar stembureasindenhaag.nl voor een overzicht van alle plekken in Den Haag waar gestemd kan worden.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »