HUB viert Internationale Vrouwendag

In verband met Internationale Vrouwendag waren enkele vrouwelijke sleutelfiguren uit verschillende internationale en migrantenkerken uitgenodigd voor een gezamenlijke viering op maandagavond 7 maart.  Het thema van de Internationale Vrouwendag van dit jaar is solidariteit. Vijf vrouwen uit kerken met ieder een verschillende culturele achtergrond kwamen bijeen met twee medewerkers van de HUB. Al Abrigo del Altisimo, Latter Rain Ministries, Eglise Evangelique de la Haye, Gereja Kristen Indonesia Nederland en de St. Marcus Koptische Kerk waren vertegenwoordigd. Rooms-Katholiek, Evangelisch, Pinkster, Protestants en Orthodox christelijke vrouwen vierde en versterkte elkaar tijdens een gezellige avond.

Op het programma stond onder andere een (groeps)gesprek over ieders rol in hun eigen kerk en welke vrouw in de Bijbel hen inspireert en uitdaagt in deze tijden. Betty Tjipta Sari, predikant bij de Gereja Kristen Indonesia Nederland (GKIN), sprak over Lea uit Genesis hoofdstuk 29 en 30. Het verhaal van Lea inspireert haar om zelfs in moeilijke omstandigheden aan God vast te houden. God geeft vrouwen veel kracht om van alles te kunnen doorstaan. Shirleni Blanken, medewerker bij de HUB, vertelde over Marta uit Lucas 10. Een vrouw die de neiging heeft om alsmaar door te gaan en te blijven werken en van alles te doen, maar daarbij vergeet om ook tijd te nemen om stil te zitten en te luisteren naar Gods wil en leiding. Het is goed als vrouwen de ruimte nemen voor bezinning om te herladen en om zo de verschillende uitdagingen op hun pad weer aan te kunnen.

Uit de zaal werd aangevuld dat we voor vrouwen moeten blijven bidden. Dit werd dan ook aan het eind van de bijeenkomst gedaan. De aanwezige vrouwen schreven elk dankpunten en gebedspunten op en baden samen in hun eigen taal het Onze Vader. Een bijzonder moment waarbij er werd gebeden in het Hindoestaans, Nederlands, Papiaments, Indonesisch, Spaans, Arabisch en Frans.

De groep kwam bijeen in Petit Paradis, een koffietentje die sinds een paar maanden open is. Het is een sociale onderneming, waarbij de winst gaat naar crisis opvang voor jonge meiden in Den Haag. Een mooie plek voor een bijeenkomst bedoeld om elkaar als vrouwen te ontmoeten, ideeën en activiteiten uit te wisselen en te inspireren. We hopen met deze groep nog een vervolg vorm te geven met vergelijkbare (netwerk) bijeenkomsten.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »