HUB Werkgroep jongeren gestart

Op maandag 12 december 2022 kwam een groepje van verschillende vertegenwoordigers van internationale en migrantenkerken online bijeen voor de eerste ontmoeting van de HUB werkgroep jongeren. Er werd uitgewisseld over de activiteiten die in de kerken worden ondernomen voor jongeren en ideeën gedeeld om jongeren te betrekken in de kerk. Daarnaast werden ook de uitdagingen verteld waar jongeren tegenwoordig mee te maken hebben en hoe de kerk hen zou kunnen bijstaan. Een aantal thema’s die naar voren kwamen gingen over het leven tussen culturen, groepsdruk en veiligheid, financiële zaken en onderwijs, maar de grootste en wellicht het meest dringende onderwerp was mentale gezondheid (stress, depressie, eenzaamheid, burn-out).

Met de HUB werkgroep komen we in 2023 een aantal keren bijeen om niet alleen met elkaar uit te wisselen en elkaar te inspireren, maar ook om te kijken hoe we concreet activiteiten kunnen ontwikkelen en opstarten voor jongeren in de kerk. Daar kan het maken van projectplannen gericht op jongerenwerk en het aanvragen van financiering ook bij horen. Verder zal intervisie een onderdeel zijn van de bijeenkomsten van deze werkgroep, waardoor de sleutelfiguren uit de kerken elkaar kunnen helpen om het jongerenwerk in hun gemeenschappen te versterken.

Er wordt nog een nieuwe datum gepland voor de eerstvolgende bijeenkomst. Geïnteresseerde pastors, jongerenwerkers of sleutelfiguren uit Haagse internationale en migrantenkerken die ook mee willen doen met deze werkgroep kunnen zich dus nog aanmelden bij Shirleni via shirleni@maraprojecten.nl. Neem ook gerust contact op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »