HUB Werkgroep Jongeren training en intervisie

Met de HUB Werkgroep Jongeren zijn we het afgelopen halfjaar een aantal keren bijeen gekomen om met elkaar uit te wisselen, elkaar te inspireren en om te kijken hoe we concreet activiteiten kunnen ontwikkelen en opstarten voor jongeren in de kerk. Training en intervisie zijn ook onderdeel van de bijeenkomsten, waardoor de sleutelfiguren uit de kerken elkaar kunnen helpen om het jongerenwerk in hun gemeenschappen te versterken.

Een belangrijk onderwerp dat de werkgroep had aangegeven is de aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren. Veel jongeren hebben te maken met depressie, eenzaamheid en burn-out verschijnselen. Op 5 juni verzorgde Alise Vleesenbeek van de christelijke stichting Chris en Voorkom een toerustingsavond voor de werkgroep rondom dit thema. We hebben verkend en praktische tips gekregen hoe we als kerk jongeren kunnen ondersteunen en hulp kunnen bieden op dit gebied.

Op 3 juli kwamen we nog een laatste keer bijeen voor de zomervakantie. Met persoonlijke gesprekken en het delen van ervaringen met het jongerenwerk konden de deelnemers elkaar via intervisie inspireren en advies geven. Ook werden er plannen gemaakt voor bijeenkomsten die met de HUB georganiseerd kunnen worden in de kerken zelf en werd de Werkconferentie Jongeren die nu gepland staat in oktober voor besproken. We kijken daar nu al naar uit met een hoopvol en leerzaam programma als toerusting voor pastors en sleutelfiguren uit de internationale en migrantenkerken in Den Haag.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »