Kerken in actie voor Oekraïne – help mee

Op de hoogte blijven over de inzet van kerken voor Oekraïne
Als kerk betrokken zijn en vluchtelingen uit Oekraïne tot steun zijn? Op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen en acties van kerken? Praktische hulp of pastorale ondersteuning bieden? Uitwisselen met kerken en organisaties over het vormgeven van activiteiten? Meld dan aan voor de speciale HUB Whatsapp groep over Oekraïne. Stuur een berichtje en ontvang voortaan alle updates rechtstreeks via de telefoon.
Stuur een appje naar Petra via 06-28306560.

 

– Update 1 –

Église Réformée Wallonne de La Haye benefit concert
To show support to the Ukrainian citizens, Noordeinde The Hague will be holding a benefit concert at the Walloon church. Some amazingly talented musicians from all over the world, including Ukraine, will come together to perform and express their love and solidarity.
You can determine the ticket price yourself as this is a ‘pay-as-you-like-concert’. The minimum price for a ticket is 5 euros. All proceeds will be donated to Giro 555 of the Cooperating Aid Organisations for the reception of Ukrainian refugees. Tonight, Friday March 11th at 20:30.
>> Click here for more information

Inzamelingsactie van de Filipijnse gemeenschap
De Filipijnse stichting Saro Community zamelt samen met Tulong Kabayan Netherlands (Help your Fellowmen) en Parochie Maria Sterre der Zee de volgende producten in: lang houdbaar voedsel, medicijnen, toiletartikelen, luiers, babyvoeding, flesvoeding en producten voor persoonlijke hygiëne. Afgeven kan bij de H. Martha kerk: Hoefkade 623, 2525 LC Den Haag. Telefoonnummer: 06 228 696 97 / e-mail: sarocommunity@gmail.com. Inleveren kan op zondagmiddag 13 maart 15:00-17:00 uur.

Redemeer International Church Ukraine crisis response 
In cooperation with our family of churches in New Ground, we are involved in a Ukraine Relief Project and are connected with a local church that is hosting refugees and distributing goods to areas in Ukraine.We will be continuing to help those affected by this crisis in the coming months. As Christians, we are called to love and care for those in need. There are three ways you can get involved:
1. Pray 2. Give goods (see our website for a list) 3. Give financially.
>> Click here for more information

Vluchtelingen Oekraïne: veelgestelde vragen
Den Haag is geschokt door de Russische inval in Oekraïne. De gemeente is bezorgd om de mensen in Oekraïne en iedereen die vrienden en familie heeft in dat land. Op dit moment zijn door de oorlog al meer dan 2 miljoen Oekraïners op de vlucht. De eerste Oekraïners hebben zich in Den Haag gemeld. De eerste opvanglocaties zijn bekend. Op een speciale webpagina houdt de gemeente iedereen op de hoogte van de situatie van de vluchtelingen uit Oekraïne. En wat dat voor Hagenaars betekent.
>> Lees meer

 

– Update 2 –

Stichting Geloofsinburgering Oekraïne pagina
De komst van de vele vluchtelingen uit de Oekraïne stelt ook vragen aan de kerk. Naast de eerste opvang van onderdak, kleding, eten etc. Is er ook behoefte aan pastorale zorg en ondersteuning. Veel burgerlijke gemeenten roepen daar ook de hulp van de plaatselijke kerken bij in. Op deze site staat informatie voor predikanten, voorgangers en kerken die van dienst willen zijn voor Oekraïners.
>> Lees meer

Tip: Den Haag Doet Oekraïne hulp- en activiteitenoverzicht

Kerk en Oekraïne
Inmiddels zijn er verschillende opvanglocaties in Den Haag. Hoeveel het er precies zijn is niet duidelijk, maar er komen er nog altijd tussen de 50 en 80 vluchtelingen aan per dag. Allerlei vrijwilligers uit de kerken zijn hierbij betrokken. We spraken met het Leger des Heils en vroegen hoe het gaat en wat de gebedspunten zijn.

Er zijn veel vrijwilligers bij de opvanglocaties en bijvoorbeeld bij de Schildershoek is de kerk uit Oekraïne actief en is er een stiltecentrum ingericht. Er zijn veel vrouwen waarvan de partners en zonen in Oekraïne zijn achtergebleven. We zitten in een fase dat we merken dat er praktische uitdagingen zijn bij het regelen van bijvoorbeeld verzekering als iemand aan het werk gaat. Maar ook dat mensen lang in de opvang zitten en eigenlijk een maatje uit Nederland nodig hebben of pastorale begeleiding, vooral de groep tieners tussen de 15 en 20 heeft het moeilijk.

Gebedspunten:

  • Dat mensen veilig mogen aankomen in Nederland en niet onderweg in aanraking komen met mensenhandel.
  • Dat mensen hier een tijdelijk veilig thuis vinden.
  • Voor de partners en zonen die in Oekraïne zijn achtergebleven.
  • Voor de tieners die het heel moeilijk hebben.
  • Voor de ambtenaren en de politiek dat ze deze meer dan ingewikkelde situatie kunnen blijven volhouden.
  • Dank voor de stad Den Haag die niemand in tenten opvangt, maar kiest voor hotels en structurele opvang.
  • Dank voor vele vrijwilligers die zich aangemeld hebben en de handen uit de mouwen steken.

 

– Update 3 –

Inzameling via de Duits Evangelische Gemeinde
Deze gemeenschap organiseert meerdere bijeenkomsten in hun kerk om mensen uit Oekraïne te verwelkomen. Ook zamelen ze spullen in om hen op weg te helpen in Den Haag. Zo hebben ze de kinderen geholpen om naar school te gaan in de internationale Waldorfschool. Donaties zijn nog steeds welkom.
>> Lees meer

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »