Kerkzijn vanuit overvloed

Kerkzijn is in ontwikkeling en ziet er anders uit dan vroeger. Er zijn veel meer kerken in de stad uit allerlei achtergronden en veel kansen om samen te werken in de wijk en met elkaar. Hoe kunnen we elkaar inspireren om met nieuwe ogen te kijken en waar begin je? Niet in vergelijking met vroeger waarbij tekorten snel centraal komen te staan, maar juist naar de mogelijkheden van nu, vanuit de overvloed die God geeft. Samen met De Rank, Lux en HeartEdge Nederland was dit het onderwerp van de inspiratieavond in februari. Hoe kan je als kerk realistisch zijn over financiën, wat is er nodig om met een gebouw quitte te draaien, hoe kan je samenwerken met de lokale welzijn, maar ook lokale ondernemers? Om zo je missie als kerk vorm te geven als licht en zout met compassie voor iedereen aan de rand, geloofsgemeenschap als hart, realistische financiën en cultureel verankerd.

Met kerkleiders, netwerkers, ondernemers hebben we aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden samen nagedacht over de toekomst van kerkzijn. Het was een inspirerende avond met naast de inhoud ook de praktijkvoorbeelden van de Rank die met de kerkzaal als hart, maaltijden, jeugdwerk, voedselpakketten en een onderneming rond biologische groente heeft in de rest van het gebouw, met een heerlijke gado gado maaltijd als slot. Deze avond krijgt vervolg.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »