Nieuws, huisvesting en maatschappelijke inzet

In de eerste maanden van het jaar is veel gebeurd rond huisvesting. De gemeente is van plan een kerkverzamelgebouw voor internationale kerken te faciliteren mét maatschappelijke functie. “We zien migrantenkerken als volwaardige organisaties waar we mee samenwerken.”, aldus de wethouder Bredemeijer. Als HUB met onze werkgroep huisvesting zitten we aan tafel om vanuit de kerken input te geven. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Daarnaast is er begin dit jaar een avond rond huisvesting geweest met Harm van Schie en hebben we de ‘huisvestingsmailing’ waarbij er allerlei aanbod dat beschikbaar is wordt doorgestuurd naar de kerken die op zoek zijn naar een geschikte locatie. Als je voor deze mailing ook wil aanmelden kan dat via hub@maraprojecten.nl.

Ook is de zoektocht van de kerken naar huisvesting én hun maatschappelijke inzet sterk in het nieuws geweest.
Allereerst met het rapport over armoedebestrijding door kerken die in Buurt-en-kerkhuis Shalom aan minister Schouten overhandigd is. Het onderzoek werd georganiseerd door het Knooppunt Kerken en Armoede en laat zien dat kerken het afgelopen jaar een recordbedrag van 41 miljoen euro besteden aan armoedebestrijding.
Klik hier om het rapport te bekijken.

Deze twee thema’s van huisvesting en maatschappelijke impact waren met de HUB en de HUB-kerk ‘De Rank’ aan het Lorentzplein onderwerp in een artikel van Trouw. Er komt steeds meer aandacht voor de kracht van de kerken en hun impact, maar ook het grote belang van een vaste plek.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »