Tips en Netwerk Nieuws: maart 2022

Activiteiten en nieuws van kerken op de HUB website
Facebook berichten van verschillende internationale en migrantenkerken zijn zichtbaar op de HUB website. Heeft jouw kerk ook een Facebook pagina? Stuur de link naar hub@maraprojecten.nl en voortaan zijn de nieuwtjes en activiteiten van jouw kerk ook te zien via en voor het HUB netwerk.
>> Klik hier om aan te melden

Bijbel Basics workshop: gratis lesmateriaal voor kinderwerk
De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Maak tijdens de online workshop op maandag 28 maart om 19:30-21:00 uur kennis met de methodes van het NBG om met kinderen de Bijbel te lezen. Het materiaal is bijvoorbeeld geschikt voor het vormgeven van zondagschool. Bijbel Basics is er ook in het Engels.
>> Klik hier om aan te melden

NBG Nieuws: Theoloog Samuel Lee ontvangt Spaanprijs

Nieuwe vacature voor straatpastor
De Stichting Straatpastoraat Den Haag richt zich op het bieden van aandacht en pastorale zorg aan mensen die op straat leven of daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. We zijn op zoek naar een straatpastor voor 20 uur in de week. Solliciteren kan t/m 17 maart.
>> Klik hier voor meer informatie

Netwerkborrel
Op donderdag 24 maart 2022 organiseert het MPDH van 17:00 – 19:00 uur weer een NetwerkBorrel. We gaan de meeste tijd steken in het onderling kennismaken. Ook eten we samen en bidden we in groepjes voor de stad en de wereld. Aan het begin van het programma zit een korte presentatie van één van de missionaire projecten in de stad. De locatie is weer de Leeuwendaalkerk: Oranjelaan 62, Rijswijk.
>> Klik hier om aan te melden

SKIN Cursus: Veilige Kerk
Elke kerk wil een plek van harmonie en vrede zijn. In de praktijk zien we in onze gemeenschappen ook veel gebrokenheid. In vier avonden verkennen we met elkaar de thema’s van huiselijk geweld, (seksueel) kindermisbruik en het zijn van een veilige kerk. Annet-Alagbe Speelberg deelt haar expertise met ons op dit gebied en daarnaast is er alle ruimte voor het stellen van vragen, het onderlinge gesprek en het delen van ervaringen. We krijgen handvatten om als kerk een veilige plek te zijn. Welkom om mee te doen!
>> Klik hier om aan te melden

PEP: Stadsdeel meet-up voor maatschappelijke initiatieven
Ben jij met een kerk, organisatie of groepje bewoners actief in Kortenbos, de Schilderswijk, Archipelbuurt, Willemspark, Zuidwal, Rivierenbuurt, Stationsbuurt, Zeeheldenkwartier of Transvaal? Kom naar de stadsdeel meet-up voor maatschappelijke organisaties en initiatieven. We gaan 29 maart om 16:00-19:00 uur netwerken, samenwerkingen zoeken en tips uitwisselen.
>> Klik hier om aan te melden

8 beurzen voor onderzoekers! 
Het project Óns archief stelt acht beurzen van maandelijks € 2000 beschikbaar aan gepassioneerde (leken)onderzoekers, die van september t/m december 2022 vier maanden fulltime in een archiefinstelling onderzoek willen doen. Óns archief is voortgekomen uit de brede discussies over dekolonisering en meer diversiteit en inclusiviteit in archiefinstellingen.
Kandidaten voor de beurzen hoeven geen archivaris of historicus te zijn. Maar zij kunnen laten zien dat zij wat kennis hebben van een actueel thema dat bijdraagt om ons verleden aan te vullen en beter te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis van migrantenkerken in Den Haag of een ander idee.
Aanmelden kan tot 20 april.
>> Klik hier voor meer informatie

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »