Tips en nieuws rondom energie en armoede

Energie en ook andere dingen, zoals boodschappen, zijn duurder geworden. Er zijn veel mooie voorbeelden van hoe internationale en migrantenkerken daarmee omgaan en ondersteuning bieden. Zo worden er voedselpakketten uitgedeeld, buurtmaaltijden georganiseerd en een (ruil)kastje van levensmiddelen, waar mensen vrij iets uit kunnen pakken wat ze nodig hebben. Ook hebben enkele kerken een samenwerking met energiecoaches die de kerkleden allerlei tips geven. Via de HUB kan er in de lokale kerk een energieworkshop worden georganiseerd. Verder worden kerken ook gebruikt als warme plek waar men naartoe kan gaan wanneer zij thuis de verwarming uit laten.

Op 24 april 2023 zal de Maatschappelijke Kerk gaan over relaties die door de hogere levenskosten onder druk zijn komen te staan en hoe een kerk voor hen zorg kan dragen. >> Lees meer.

Ook de gemeente helpt bij geldzaken en bij energie besparen. Klik hier voor meer informatie over warme plekken in de stad, hulp bij hoge energiekosten en energie besparingstips.

Tip! Op dinsdag 21 maart organiseert De Haagse Raad van Kinderen in samenwerking met Leergeld Den Haag het Symposium Kinderarmoede Den Haag. >> Lees meer.

Voor advies en tips over hoe een kerk ondersteuning kan bieden op gebied van energie(besparing/toeslag) of signaleren en aanpakken van armoede, neem gerust contact op met het HUB team. Wij horen ook graag uw ideeën en activiteiten ter inspiratie!

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »