Deelname Haagse internationale en migrantenkerken aan de SOFAK Kerstactie

Bij de Maatschappelijke Kerk bijeenkomst in het najaar over het onderwerp eenzaamheid gaf het fonds SOFAK een praktische workshop over het aanvragen van subsidie als kerk voor een Kerstactie. Dit fonds stelt elk jaar geld beschikbaar voor internationale en migrantenkerken om een maaltijd of kerstpakketten te verzorgen voor mensen in kwetsbare posities.

Afgelopen jaar hebben meer kerken dan het jaar ervoor een aanvraag hiervoor ingediend, waaronder ook meer kerken uit Den Haag. Bijna 40 kerken, waarvan zo’n 15 kerken van het HUB netwerk uit Den Haag, hebben gebruik gemaakt van deze actie. Deze Haagse kerken hebben samen voor 1400 mensen in de stad een maaltijd en/of kerstpakket gezorgd. Deze actie kwam ten goede voor mensen van binnen en buiten de kerk en bezorgde nogmaals in deze donkere decembermaand heel wat vreugde bij mensen thuis.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »