Workshop huisvesting voor kerken

1 november 2021

Op zoek naar een geschikte kerkruimte, kom naar de workshop
De workshop ‘Huisvesting voor kerken’ van Harm van Schie en Gaetan Mbwete van 27 september is verplaatst naar 1 november. We starten om 18:30 uur met een maaltijd in het Stadsklooster op het adres Westeinde 101a, Den Haag. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via: shirleni@maraprojecten.nl.

Huisvesting voor kerken is belangrijk voor internationale en migrantenkerken en (te) vaak een punt van zorg. Harm van Schie en Gaetan Mbwete zullen advies en hulp bieden om internationale kerken, migrantenkerken en gemeentestichtingen in de regio Den Haag te helpen bij het vinden van een geschikte ruimte voor hun gemeenschap.

Het gesprek zal gaan over:
Hoe vind je een geschikte plek waar alle activiteiten kunnen plaatshebben? Is het toekomstbestendig? Mag het van de gemeente? Kan het vanwege de buurt? En is het betaalbaar?

Daarnaast willen we inventariseren waar vragen rondom het thema huisvesting leven, in welke wijken en welke stadsdelen. We gaan naar aanleiding hiervan in gesprek met de gemeente om deze problemen en vragen aan te kaarten.

Harm van Schie schreef naar aanleiding van het vraagstuk over huisvesting van kerken een artikel waarin hij beschrijft waar kerken tegenaan lopen bij het vinden van een locatie. Lees het hier: Kerk: meer dan een dak boven je hoofd.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »