HUB is het jaar goed begonnen

Inmiddels zijn er alweer een aantal heel verschillende activiteiten geweest door en voor het HUB netwerk van internationale en migrantenkerken in Den Haag. We begonnen het jaar met een bezoek aan de gospel tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Honderden mensen van verschillende internationale kerken uit heel Nederland waren aanwezig op deze ontmoetingsdag op 21 januari. Naast de tentoonstelling was er ook een mini-gospelconcert voor de aanwezige gasten. Zie hier een filmpje van de live-optredens. Met HUB in de bus waren ook verschillende gemeenschappen uit Den Haag erbij. We hebben gezongen, gedanst, geleerd en genoten van dit event. Dank aan SKIN Nederland en Museum Catharijneconvent voor de uitnodiging en organisatie.

Verder was er op 26 januari de workshop huisvesting voor kerken. Deelnemers zijn op zoek naar een geschikte kerkruimte in Den Haag en kregen informatie die kan helpen bij hun zoektocht. De aanwezigen gaven na de workshop aan veel handige en praktische tips te hebben ontvangen, die hen zeker zullen helpen. De HUB heeft onlangs ook een mail verstuurd naar geïnteresseerden met aanbod van beschikbare kerkruimtes. Niet ontvangen, maar ook interesse? Mail ons via hub@maraprojecten.nl om aan te melden voor de HUB huisvesting mailing en blijf op de hoogte. >> Lees meer.

Begin februari was de inspiratieavond over ondernemend kerkzijn. Hoe kan je mét impact en financieel duurzaam kerkzijn in de stad? Op deze avond werden verschillende voorbeelden gedeeld. We waren te gast bij Buurtkerk De Rank, een verbouwde slagerij aan het Lorentzplein die nu kerk is en ruimte biedt aan allerlei wijkpartners. Deze kerk stond ook op 2 februari in de Trouw met een krantenartikel over de uitdagingen rondom huisvesting voor migrantenkerken. Verder stonden we tijdens de avond ook stil bij het model van de ‘4 C’s’ van HeartEdge en hoorde van Rik Zwalua die met pioniersplek Lux hiermee bezig is. De bijeenkomst werd afgesloten met een lekkere maaltijd en ruimte voor uitwisseling en ontmoeting. >> Lees meer.

Al met al heeft het HUB netwerk aan het begin van het jaar verschillende en inspirerende activiteiten ondernomen.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »