Vragen over stichtingen

Bij de HUB komen veel vragen binnen van kerken over wat geregeld moet worden bij het opzetten van een stichting voor een kerkgemeenschap. Op donderdag 12 mei werd er dan ook een avond georganiseerd, waarbij kerken meer konden leren over het starten van een stichting, het verkrijgen van een ANBI status en de nieuwe wetgeving rondom de WBTR en UBO. We zijn samen in gesprek gegaan met verschillende migrantenkerken.

De avond bestond uit een plenair gedeelte, waarbij er algemene informatie werd gepresenteerd over de verschillende rechtspersonen en opties bij het vormgeven van een kerkelijke stichting. Daarna konden de deelnemers specifieke vragen stellen omtrent hun eigen situatie. De een wilde meer weten over de voordelen van het hebben van een ANBI status. De ander wilde meer informatie over bijvoorbeeld jaarverslagen, het wijzigen van statuten en wie precies de UBO is van hun stichting. De deelnemers gaven aan erg dankbaar te zijn voor de bijeenkomst en dat ze er veel van hebben geleerd.

Internationale en migrantenkerken die verdere ondersteuning wensen op dit gebied kunnen contact opnemen met het HUB team.

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »