Corona update voor kerken – zomer 2021

Versoepeling coronamaatregelen
Eind juni zijn de corona maatregelen versoepeld. De maatregelen die met ingang van zaterdag 25 juni zijn ingegaan, sluiten aan bij risiconiveau 1 (waakzaam) van de routekaart. De belangrijkste veranderingen zijn:
  • Geen maximum aantal bezoekers voor kerkdiensten mits de 1,5 meter regel gehandhaafd wordt. Voor elk kerkgebouw kan op deze manier een maximaal aantal kerkgangers worden bepaald.
  • Er mag weer gezongen worden. Hou hierbij rekening met de concrete omstandigheden in het (kerk)gebouw waar de kerkdienst plaatsvindt. Denk o.a. aan ventilatiemogelijkheden en duur van de samenzang.
  • Goede ventilatie blijft belangrijk!
  • De basisregels blijven gelden (afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten, reserveren en gezondheidscheck etc.).
  • Mondkapjesplicht vervalt grotendeels, behalve op plekken waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Bijvoorbeeld bij krappe toegangsportalen tot kerkgebouwen, bij sanitaire voorzieningen e.d.
  • Voor meer informatie kijk op cioweb.nl
  • Klik hier voor de routekaart.

 

Vragen over vaccinaties?
Als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich niet meer verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de (kwetsbare) mensen om u heen.
Zijn er in uw kerk veel mensen met vragen over corona en de coronavaccinatie? Het is mogelijk om een bijeenkomst te organiseren in uw kerk in de voor uw kerk meest geschikte taal, waarbij alle vragen gesteld en beantwoord kunnen worden.
>> Klik hier om een voorlichting aan te vragen.
>> Klik hier om een vaccinatie afspraak te maken.

 

Financiële ondersteuning voor uw kerk en leden in coronatijd

Corona noodfonds voor de kerk
De coalitie Samen Kerk = Samen Sterk wil de internationale en migrantenkerken blijven ondersteunen zolang dat nodig is en zolang er geld is in het corona noodfonds. De aanvragen verlopen via SOFAK. Zoekt u financiering voor diaconale projecten, ook dan kunt u een aanvraag doen bij SOFAK. Meer informatie over het aanvragen van financiële steun vindt u op de website van SOFAK. Bij vragen of hulp bij aanvragen en/of rapporteren kunt u contact opnemen met Petra de Nooy via petra@maraprojecten.nl.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor de kerk
In sommige gevallen is het ook voor kerken mogelijk om subsidie te krijgen voor een gedeelte van de vaste lasten. Heeft u hulp nodig bij het bepalen of uw kerk in aanmerking komt voor de subsidie of bij het aanvragen van de subsidie? Neem contact op met Petra.
>> Lees meer

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) voor personen
Is uw inkomen door corona erg gedaald en kunt u uw woonlasten niet meer betalen? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de TONK regeling. Dat is een eenmalige tegemoetkoming voor uw woonlasten.
>> Lees meer

Voedselhulp
Bij het Kleinecoronahulp fonds kan een aanvraag worden ingediend voor een financiële bijdrage bij voedselvoorziening in noodgevallen. Hulp of advies nodig bij het doen van een aanvraag rondom voedselhulp voor uw kerk(leden), neem dan contact op met Petra.
>> Lees meer

Nieuwsbrief

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang daarmee het laatste nieuws rechtstreeks in jouw inbox. Met de HUB nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten en informeren we je over nieuws uit het netwerk.

Lees hier vorige edities

HUB – Geloof in Den Haag is een netwerk van internationale en migrantenkerken, dat wordt
ondersteund door Stichting Mara.
De HUB wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Den Haag en giften van diverse fondsen, waaronder Fonds 1818, PIN namens de Nederlandse
religieuzen, de Diocesane Caritas Instelling, Stichting Rotterdam en de Maatschappij voor Welstand.

www.hub-denhaag.nl
www.maraprojecten.nl

Petra de Nooy
E petra@maraprojecten.nl,
M 06-28306560
Shirleni Blanken
B: shirleni@maraprojecten.nl
M: 06-39831945
Andréa Damacena Martins
E hub@maraprojecten.nl
M 06-36100750

Copyright: Naam | Privacyverklaring

Website door: Webheld.nl

Translate »